Helpdeskweb.nl Forum
Microsoft introduceert goedkopere versie Windows 8.1 met Bing - Afdrukversie

+- Helpdeskweb.nl Forum (https://www.helpdeskweb.nl/forum)
+-- Forum: Algemeen (https://www.helpdeskweb.nl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nieuws van de homepage (https://www.helpdeskweb.nl/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Topic: Microsoft introduceert goedkopere versie Windows 8.1 met Bing (/showthread.php?tid=1434)Microsoft introduceert goedkopere versie Windows 8.1 met Bing - Webmaster - 25 May 2014

Microsoft heeft een versie van Windows 8.1 aangekondigd die bedoeld is voor gebruik op goedkope apparaten. Deze Windows 8.1 with Bing-versie komt alleen beschikbaar voor hardwarefabrikanten en krijgt Internet Explorer met de Bing-zoekmachine ingesteld.
De Windows 8.1-variant werd door Microsoft aangekondigd op zijn website en is volgens het bedrijf bedoeld om fabrikanten te helpen om goedkopere Windows 8.1-apparaten te bouwen. Bij Windows 8.1 with Bing worden fabrikanten verplicht om de zoekmachine van Microsoft in te stellen als standaard binnen Internet Explorer, iets dat overigens al regelmatig door bedrijven zelf wordt gedaan. Waarschijnlijk hoopt Microsoft dat het zo meer gebruikers krijgt van zijn zoekdienst. Wel kunnen eindgebruikers ervoor kiezen om de standaardzoekmachine aan te passen; waarschijnlijk doet het bedrijf dit om antitrust-zaken te voorkomen.

Volgens Microsoft krijgen sommige gebruikers van Windows 8.1 with Bing gratis een éénjarig abonnement op Office 365. De abonnementen worden voornamelijk vergeven aan kopers van een Windows 8.1-tablet, maar veel details heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt over het aanbod. Verder lijkt het er op dat Microsoft qua functionaliteit niets gewijzigd heeft ten opzichte van de bestaande versie van Windows 8.1.

Microsoft heeft niet bekendgemaakt hoeveel goedkoper de Bing-versie van Windows 8.1 is vergeleken met de conventionele variant. Wel kwamen er eerder geruchten naar buiten dat Microsoft de licentiekosten voor Windows 8.1 zou verlagen van 50 naar 15 dollar voor fabrikanten die hun apparaten voor minder dan 250 dollar in de winkel leggen. Volgens Microsoft worden er tijdens de aankomende Computex-beurs in Taiwan, die op 3 en 4 juni wordt gehouden, verscheidene goedkope Windows 8.1-apparaten aangekondigd.

Windows 8.1 with Bing kwam eerder al in geruchten naar buiten. Daarin werd onterecht gesteld dat deze goedkoop aangeboden zou worden aan bestaande Windows 7-gebruikers; vooralsnog lijkt het erop dat consumenten geen mogelijkheid krijgen om de Bing-versie van Windows te kopen. Microsoft begon eerder al met het gratis aanbieden van Windows Phone 8.1 en Windows 8.1 voor makers van apparaten met een schermgrootte van 9" of kleiner.


Gepost op 25 mei 2014 om 10:54.
Lees het complete artikel via deze link.