Helpdeskweb.nl Forum
v2.9.0.17 Windows Vista-ondersteuning - Afdrukversie

+- Helpdeskweb.nl Forum (https://www.helpdeskweb.nl/forum)
+-- Forum: GemistDownloader v2.x en v3.x (https://www.helpdeskweb.nl/forum/forumdisplay.php?fid=38)
+--- Forum: GemistDownloader (https://www.helpdeskweb.nl/forum/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Topic: v2.9.0.17 Windows Vista-ondersteuning (/showthread.php?tid=3029)Windows Vista-ondersteuning - Sjaalman - 31 July 2021

GemistDownloader 2.9.0.17 net geïnstalleerd. Systeem: Windows Vista. Ik krijg na het opstarten van GemistDownloader de volgende foutmelding:

Serverfout
Er is een verbindingsfout opgetreden. Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server. Controleer je internetverbinding of probeer later opnieuw. The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.

Ik heb de indruk dat GemistDownloader in het geheel niet werkt op Windows Vista. Herinstallatie werkt ook niet. Weet iemand wat er aan de hand is en of hier een oplossing voor bestaat?


RE: Installatie werkt niet - Webmaster - 31 July 2021

Deze foutmelding is inderdaad te verwachten op Windows Vista. GemistDownloader maakt verbinding met servers die TLS1.2 of hoger gebruiken, welke niet worden ondersteund op Windows Vista. Daar is vanuit GemistDownloader helaas niets aan te veranderen.

Ik zou je sterk willen aanraden om te upgraden naar de laatste versie van Windows 10 - niet alleen omdat GemistDownloader dan weer gewoon werkt, maar ook omdat Microsoft's ondersteuning voor Windows Vista negen jaar geleden officieel is beeindigd. Dit betekent dat je huidige besturingssysteem ernstig achterloopt als het gaat om beveiligingsupdates.