Welkom gast! Registreren
GemistDownloader 2.9.0.5  - Geen beeld, maar wel geluid bij oude VRTNU-video's
#1
Als ik de volgende twee video's wil downloaden van VRTNU krijg ik bestandjes van ca. 25 MB die alleen geluid en geen beeld bevatten:

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/tienerklank...go-dansen/
https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/tienerklank...t-circuit/

Het gaat hier om twee oude video's uit het VRT-archief. Ik zet dit er even bij, omdat ik mij meen te herinneren dat iemand op dit forum ooit hetzelfde probleem heeft ervaren bij het downloaden van een oud weerbericht van eind jaren 80 met Frank Deboosere. Ik heb die video (die inmiddels verwijderd is van VRTNU) destijds ook gedownload, maar toen ervoer ik geen problemen. Nu dus wel met de Tienerklankenvideo's.

Alvast bedankt!
Antwoord
#2
Dat was dit topic inderdaad. Bij de videos die je geeft is hetzelfde van toepassing: FFmpeg herkent de codec niet en kan om die reden het geluid niet meedownloaden.
Antwoord
#3
(08 June 2018, 9:23)Webmaster schreef: Dat was dit topic inderdaad. Bij de videos die je geeft is hetzelfde van toepassing: FFmpeg herkent de codec niet en kan om die reden het geluid niet meedownloaden.

Bedankt voor je antwoord.

... het beeld niet meedownloaden, bedoel je. ;-)

Ten eerste moet ik mezelf corrigeren. Ik schreef hierboven dat ik het weerbericht destijds wel kon downloaden, maar dat is niet waar. Ook daar ontbreekt het beeld.

Er valt me nog iets anders op, waarvan ik me afvraag of het iets te maken kan hebben met het probleem. Als ik de audio beluister van de afleveringen van Tienerklanken én die van dat oude weerbericht, beginnen die met twee van die korte sponsorfilmpjes van enkele seconden.
Als ik echter de video bekijk op VRTNU (https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/tienerklank...go-dansen/), dan worden bij mij geen sponsorfilmpjes vertoond. Ook niet wanneer mijn adblocker uitstaat.

Omdat ik dit opmerkelijk vind, meld ik het toch maar even. Als de video's echt niet te downloaden zijn, zal ik mij daar natuurlijk bij neerleggen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)