Welkom gast! Registreren
GemistDownloader 2.9.0.8  - VRT: problemen met groot aantal series
#61
Heb Urbanus-70 gewoon met GD kunnen downloaden net als de meeste andere programma's op één, het gaat dan ook op eigen producties. De problemen met GD doen zich enkel voor met gekochte programma's zoals de meeste buitenlandse docu's op Canvas.
Heb wel een met een Belgisch telefoonnummer geverifeerd account en woon in België maar dat speelt voor GD niet direct een rol, GD maakt geen gebruik van mijn account.
Antwoord
#62
Als je het logboek bekijkt, vind je voor de mislukte downloads veel entries met de mededeling:


Citaat:[hls,applehttp @ 05a951c0] SAMPLE-AES encryption is not supported yet
[hls,applehttp @ 05a951c0] Failed to open segment 1 of playlist 0


YouTube-DL(G) en FFMPEG ondersteunen SAMPLE-AES (nog) niet. HLSDL (https://github.com/heineiuo/hlsdl) wél, maar het resultaat is niet afspeelbaar.
Antwoord
#63
(09 January 2019, 3:48)Peet schreef: Heb Urbanus-70 gewoon met GD kunnen downloaden net als de meeste andere programma's op één, het gaat dan ook op eigen producties. De problemen met GD doen zich enkel voor met gekochte programma's zoals de meeste buitenlandse docu's op Canvas.
Heb wel een met een Belgisch telefoonnummer geverifeerd account en woon in België maar dat speelt voor GD niet direct een rol, GD maakt geen gebruik van mijn account.

Pardon, ik was er vergeten bij te vertellen dat ik vanuit Nederland GD gebruik. Mij lukt het niet om Urbanus-70 (en verschillende andere Vlaamse producties als Eigen Kweek en Zie Me Graag) vanuit Nederland met GD te downloaden.
Antwoord
#64
Hier ook zelfde probleem: sommigen wel andere niet: My Brillinant friend lukt helemaal niet.
Antwoord
#65
(28 December 2018, 20:54)Webmaster schreef: Iedereen dank voor jullie bijdragen.

Ik denk dat ik het als volgt kan samenvatten:
 • Sinds een aantal dagen vraagt de VRT bij sommige uitzendingen om te verifieren dat je in Belgie woont door een Belgisch telefoonnummer op te geven. Dit mag de VRT doen, in lijn met de EU-wetgeving.
 • Deze verificatie vindt in het bijzonder plaats bij aangekochte series (bijv. buitenlandse documentaires).
 • Op dit moment (28 december 2018) kun je deze uitzendingen niet downloaden, ook niet als je je in Belgie bevindt.
 • Ik onderzoek op dit moment een mogelijke oplossing waarbij je in GemistDownloader je VRT NU-accountdetails (gebruikersnaam/wachtwoord) kan invullen.
  • Mits je de telefoonverificatie hebt afgerond, zou je dat ook die uitzendingen weer moeten kunnen downloaden.
  • Als je niet in Belgie woont, verandert er niets aan de huidige situatie. Zoals altijd geldt dat als je een uitzending niet in je browser kunt bekijken, je de uitzending ook niet via GemistDownloader kunt downloaden.
  • Ik ben zelf niet woonachtig in Belgie, en heb dus ook nog niet bekeken op wat voor manier deze video's worden aangeboden. Als dit inderdaad met een geavanceerd type DRM wordt gedaan, zal het nog steeds niet mogelijk zijn deze uitzendingen te downloaden.
  • Gezien de complexiteit van deze mogelijke oplossing kan het enkele weken duren voordat je weer kunt downloaden (als, zoals hiervoor aangegeven, dat uberhaubt nog mogelijk is). Ik begrijp dat dit voor sommigen erg vervelend is, maar ik vertrouw erop dat jullie begrijpen dat ik geen invloed heb op het beleid van de VRT en dat het onderzoeken, implementeren en testen van een nieuwe downloadoplossing tijd kost.

Ik probeer even mee te denken over het probleem (ik ben geen techneut): Als ik in Nederland met VPN werk, een Belgische server kies en ingelogd ben met mijn VRT-account, kan ik Belgische uitzendingen, ook aangekochte, in de browser bekijken zonder dat om verificatie van een Belgisch telefoonnummer (wat ik dus niet heb) wordt gevraagd. Downloaden met GD lukt in die configuratie niet. Vroeger kon je kijken in de browser (mits ingelogd) en downloaden via GD (waarbij kennelijk inloggen met een account werd omzeild). De verificatie van een telefoonnummer is dus het probleem niet, want dat kan (bij kijken via de browser) omzeild worden door een Belgische server te kiezen op je VPN. Downloaden lijkt dus een ander probleem. DRM!?
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)