Nieuws

Youtube krijgt ondersteuning voor 4k-video

Gepost op 13 juli 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Google heeft in videodienst Youtube de mogelijkheid ingebouwd om video's in 4k-resolutie te uploaden: deze video's hebben een resolutie van 4096x3072 pixels. Het is onwaarschijnlijk dat het nieuwe formaat veel gebruikt zal worden.


Op Youtube is een speciale playlist te vinden waar gebruikers video in het 4k-formaat kunnen bekijken. Google waarschuwt dat er voor het afspelen van 4k-video's dure apparatuur nodig is: gebruikers moeten beschikken over dure projectors om de resolutie van 4096x3072 op het beeld te toveren. De ideale schermgrootte voor video in 4k-formaat is volgens Google meer dan zeven meter.

Wie video's in het nieuwe formaat wil uploaden heeft hiervoor een speciale camera nodig. Omdat deze niet goedkoop zijn is het onwaarschijnlijk dat er de komende tijd veel video's in 4k-formaat op Youtube verschijnen.

Voorheen was 1080p het grootste formaat voor Youtube-video's. Ondersteuning hiervoor werd door Google eind vorig jaar ingevoerd. Onlangs kreeg de Youtube-website voor mobiele apparaten ook een update, onder andere om navigatie op een smartphone gemakkelijker te maken. De update is momenteel alleen beschikbaar op de Engelse Youtube-site, maar voor andere talen wordt de nieuwe website later uitgerold.

GemistDownloader
Het is in GemistDownloader ook mogelijk om 4k-video's binnen te halen. Echter duurt het ongelovelijk lang voor dat de video binnen is, omdat het -zoals gezegd- een zeer hoge resolutie heeft.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.