Nieuws

Facebook introduceert nieuwe groepenfunctie

Gepost op 07 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Facebook heeft woensdagavond een nieuwe functie geïntroduceerd: groepen. Hiermee kunnen gebruikers groepen aanmaken van vrienden en hierin vervolgens berichten plaatsen. Deze kunnenen alleen door de vrienden in de betreffende groep gelezen worden.


De nieuwe functie moet ervoor zorgen dat Facebook meer lijkt op de manier waarop vrienden in het echte leven met elkaar omgaan: in sociale groepen. "Mensen kunnen zo meer delen dan dat ze nu kunnen. Misschien is het nu nog te irritant om specifiek dingen op de site te zetten, of er zijn gewoon nog niet de juiste privacyinstellingen om zoiets op grote schaal te doen," aldus Facebook-oprichter en -directeur Mark Zuckerberg. Binnen de groepen is het ook mogelijk om chats te houden met meer dan één persoon.

Gebruikers kunnen binnenkort dus een groep aanmaken voor bijvoorbeeld de voetbalclub, of een groep voor enkel familieleden. Op deze manier kunnen zij specifieke informatie delen die bedoeld is voor één groep vrienden.

Naast de groepenfunctie is het straks ook mogelijk om eigen persoonlijke data vanaf de profielendienst te downloaden. Hierdoor wordt een .zip-bestand gegenereerd met hierin alle foto's, berichten en informatie van de betreffende gebruiker. Met deze nieuwe functie is in één klap te zien wat Facebook precies van een gebruiker weet en is het mogelijk om deze informatie zelf in het bezit te houden, voor het geval ooit besloten wordt om het Facebook-profiel te verwijderen.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.