Nieuws

Brit opgepakt voor het niet overhandigen van encryptiesleutel

Gepost op 07 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een 19-jarige Brit is tot zestien weken detentie veroordeeld, omdat hij weigerde het wachtwoord voor versleutelde bestanden op zijn computer te geven. Het politieonderzoek richtte zich op foto's van kindermisbruik op zijn computer.


Het onderzoek leidde de politie naar de Britse Oliver Drage. De computer van de man werd geconfisqueerd, waarna de politie de man verzocht om de map te decrypten. Dit weigerde hij, hetgeen een overtreding in de Regulation of Investigatory Powers Act is.
De wet zorgt ervoor dat de politie informatie kan eisen van een burger. De weigering van de man om het wachtwoord van vijftig karakters op te geven, zorgde ervoor dat hij veroordeeld werd. Ondanks de veroordeling van de man, weigert hij nog steeds de code te geven en het lukt de politie niet om de versleuteling te kraken.
Volgens The Register is hij de derde persoon die veroordeeld is nadat de controversiële wet is ingevoerd in 2007. In 2009 werd een schizofrene man ook veroordeeld tot een gevangenisstraf toen bleek dat hij een model van een raket in zijn tas droeg en over een kleine hoeveelheid explosieven beschikte. De man weigerde uit principe om enkele bestanden op zijn harde schijven te decrypten.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.