Nieuws

'Microsoft heeft interesse in Adobe Systems'

Gepost op 08 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft zou interesse hebben in een overname van branchegenoot Adobe Systems. Daarmee zou 15 miljard dollar (10,8 miljard euro) gemoeid kunnen zijn. Door de overnamespeculaties schoot het aandeel Adobe donderdag op de beurzen in New York ruim 11 procent omhoog.


Microsofttopman Steve Ballmer had volgens The New York Times recent een ontmoeting met topman Shantanu Narayen van Adobe. Zij zouden toen hebben gesproken over de dominantie van Apple op de markt voor smartphones en hoe de twee bedrijven samen de strijd kunnen aangaan met Apple.

Adobe ontwikkelt softwareprogramma's als Acrobat, Photoshop en de mediaplayer Flash. Adobe en Apple liggen met elkaar in de clinch omdat Flash niet werkt op de mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone en de iPad. Volgens Appletopman Steve Jobs is de kwaliteit van Flash slecht.

Microsoft wil graag marktaandeel van Apple afsnoepen op de markt voor mobiele internettoepassingen en smartphones. Microsoft heeft een eigen online-contentplayer ontwikkeld: Silverlight. Deze techniek slaat vooral onder videodiensten aan (zoals Uitzending Gemist), maar niet in de online gaming.

Door de koersstijging op donderdag kwam de marktwaarde van Adobe uit op circa 15 miljard dollar. Dat kan Microsoft makkelijk betalen. 's Werelds grootste softwarebedrijf heeft bijna 37 miljard dollar aan contanten liggen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.