Nieuws

Windows Phone 7 onthuld

Gepost op 11 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Fd.nl.
Microsoft-topman Steve Ballmer toonde vanmiddag Windows Phone 7, een nieuw besturingssysteem voor mobiele telefoons. Er zullen bij de start 9 verschillende telefoonmodellen beschikbaar komen die met het systeem werken.


Windows Phone 7 werd al in februari aangekondigd op het internationale telecomcongres Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Ballmer is het vernieuwende van Windows Phone niet zozeer wat de gebruiker er mee kan doen, maar de manier waarop dat vervolgens gebeurt.

Ballmer kondigde tijdens een persconferentie negen modellen aan van Samsung, LG, HTC en Dell. In totaal zullen 60 telecomaanbieders in 30 landen de telefoons met Windows Phone 7 aan gaan bieden. In de VS zal Microsoft onder meer gaan samenwerken met telecomaanbieder AT&T.

Concurrentie
Het nieuwe product moet de concurrentie aangaan met de iPhone van Apple en Android, dat ontwikkeld is door Google in samenwerking met verschillende telefoonfabrikanten als HTC, Samsung en SonyEricsson.

Volgens critici heeft Microsoft veel te lang gewacht met het ontwikkelen van een rijk besturingssyteem voor hedendaagse smartphones. Het systeem Windows Phone is de opvolger van het besturingssysteem Windows Mobile.

Windows Phone werkt met 'tiles', vierkante of rechthoekige blokken, waarachter functionaliteiten verborgen zitten, zoals foto's, contacten of games. De blokken zijn te verschuiven op het scherm.

Applicaties
Voor veel producten van Microsoft die gemaakt zijn voor de desktop, zoals het communicatieprogramma Outlook of de presentatiesoftware Powerpoint, zijn mobiele applicaties voor Windows Phone gemaakt.

Ook zijn het gamesplatform Xbox Live en het muziekplatform Zune van Microsoft in het mobiele besturingssysteem verwerkt.

Integratie
De mogelijkheden van het nieuwe systeem zijn niet vernieuwend. Zo is het bij concurrerende mobiele besturingssystemen ook mogelijk om foto's van vrienden op het sociale netwerk Facebook te zien. Microsoft heeft er echter wel voor gezorgd dat alle mogelijkheden op een eenvoudige manier in het systeem geïntegreerd zijn waardoor veel consumenten het systeem waarschijnlijk zullen prijzen om het gebruikersgemak.

De Nederlandse consument moet voorlopig echter geduld hebben. De telefoons met Windows Phone 7 zullen weliswaar voor het einde van dit jaar in de schappen liggen, maar de complete ervaring van het systeem laat nog op zich wachten tot april volgend jaar. Pas dan kan de gebruiker bijvoorbeeld pas applicaties kopen in een Nederlandse Marketplace.


Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.