Nieuws

Foto's van PlayStation Phone duiken op

Gepost op 27 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De website Engadget heeft een aantal foto's gepubliceerd van een smartphone die de naam PlayStation Phone moet gaan dragen. De slider-phone zou op Android 3.0 draaien en heeft de nodige gameknoppen in plaats van een qwerty-toetsenbord.


Engadget toonde in augustus al een mock-up van wat de Sony Ericsson PlayStation Phone moet worden en nu zijn de eerste foto's te bezichtigen. De slider-phone herbergt geen qwerty-toetsenbord, maar een multitouchpad en de gebruikelijke gameknoppen, zoals die ook op de PSP zijn te vinden, inclusief shoulder-buttons.
Het toestel zou gebruik gaan maken van Googles Android Gingerbread. Op een speciaal voor het toestel ontwikkelde marketplace kunnen de nodige spellen worden gekocht. De PlayStation Phone zou over een op 1GHz geklokte Qualcomm Snapdragon MSM8655-chip beschikken, bijgestaan door 512MB ram en 1GB rom. Het scherm meet tussen de 3,7 en 4,1", wat gebruikelijk is voor high-end smartphones. De grafische prestaties moeten in de buurt liggen van de PSX en de PSP.
Het toestel zou nog in de ontwerpfase zijn en het gaat dan ook om een prototype. De icons bij de knoppen tonen dat het waarschijnlijk om een telefoon gaat die samen met Google in de markt wordt gezet: de iconen zijn hetzelfde als op de Google Nexus One en Motorola Droid: op andere Android-toestellen van Sony Ericsson zitten drie fysieke knoppen, die bovendien andere icons hebben.
Er is geen slot aanwezig voor Sony's memory sticks, maar er kan wel extra opslag worden toegevoegd met behulp van micro-sd-kaarten. Engadget verwacht verder dat het toestel pas in 2011 op de markt komt, maar een release eind 2010 behoort ook tot de mogelijkheden.

Plaatje

Plaatje

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.