Nieuws

China geeft Google deadline voor Maps-dienst

Gepost op 29 november 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Google moet volgens China zijn Maps-dienst voor 1 juli 2011 bij de Chinese overheid hebben geregistreerd. Doet de internetgigant dit niet, dan wordt juridische vervolging ingesteld, zo laat het Chinese bureau voor landmeetkunde weten.


Eerder dit jaar werden in China voorschriften van kracht die stellen dat elke online-aanbieder van landkaarten zich bij de Chinese overheid moet registreren, zo meldt Computerworld. Volgens China heeft Google zich nog niet voor registratie bij het bureau voor landmeetkunde gemeld. De internetgigant liet zich in een reactie weinig inhoudelijk uit. Het bedrijf zou de voorschriften aan het bestuderen zijn om te kijken wat de impact is op de Maps-dienst die het in China aanbiedt. Bedrijven die hun kaartendienst bij de Chinese overheid registreren, moeten alle data opslaan op servers die zich in China bevinden. De nieuwe regels moeten de veiligheid waarborgen en nauwkeurige gegevens voor gebruikers garanderen, zo claimen de Chinese autoriteiten.

Het is onbekend waarom Google zich nog niet voor registratie bij de Chinese overheid heeft gemeld, maar eerder had de internetgigant ook al problemen met de plaatselijke autoriteiten. Nadat bleek dat de overheid van het communistische land betrokken was bij een hackpoging van Gmail-accounts, gingen er enige tijd geruchten dat Google van plan was om zijn diensten niet langer in China aan te bieden. Google probeerde korte tijd de overheid te omzeilen door zijn Chinese zoekmachine via Hong Kong te laten draaien, maar het bedrijf draaide dit terug, waarna China Googles licentie verlengde.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.