Nieuws

AVG-gebruikers kunnen Windows niet meer booten na update

Gepost op 02 december 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Gebruikers van de gratis anti-virussoftware AVG 2011 melden sinds donderdag dat hun Windows-systeem crasht na het doorvoeren van een update. Systemen zouden niet eens meer in safe-mode kunnen worden gestart.


Sinds donderdag melden veel gebruikers op het forum van AVG dat hun na een update werd gevraagd het systeem te herstarten. Na de herstart chrashten de systemen tijdens het opstarten van Windows, en rebooten en zelfs starten in safe-mode werkten niet. Zowel gebruikers van Windows 7 als van Vista melden getroffen te zijn. Veel gebruikers namen hun toevlucht tot een systeemherstel om Windows weer te kunnen starten. Volgens een gebruiker zou ook het voortijdig afbreken van systeemherstel en het vervolgens hernoemen van .exe-bestanden van AVG helpen.

AVG Nederland is op de hoogte van het probleem. "Ik heb contact gehad met de technische dienst in Tsjechië, maar kan nog niet zeggen of de update al is teruggetrokken en ook niet wat de beste oplossing is", vertelt de woordvoerder. AVG heeft inmiddels zelf het advies op zijn site staan om de AVG Rescue CD te gebruiken om de bestanden avgrsa.exe en avgchsvx.exe of avgchsva.exe te verwijderen.

Onduidelijk is om hoeveel gedupeerden het gaat. Uit de melding van AVG blijkt dat het om update 3292 voor AVG 2011 gaat, maar de precieze oorzaak van de problemen is niet bekend. Oudere versies van AVG, zoals 9 en 8,5, zouden niet getroffen zijn door de bug. In 2008 had AVG ook flinke problemen toen na een update het user32.dll-bestand bij systemen uit de Windows-map werd gehaald, waarna het systeem niet meer kan opstarten. Hierna compenseerde het bedrijf achter de virusscanner mensen die door de bug waren getroffen met gratis licenties.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.