Nieuws

Intel en AMD luiden einde vga in

Gepost op 09 december 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Intel en AMD hebben beide aangegeven de vga- en lvds-standaard in 2015 niet meer te ondersteunen met hun igp's en gpu's. Op deze manier moet de ruim twintig jaar oude vga-standaard sneller plaatsmaken voor displayport en hdmi.


Intel en AMD hebben samen met lcd-fabrikanten Samsung Electronics LCD Business en LG Display aangekondigd het gebruik van hdmi en displayport te willen stimuleren. Computerfabrikanten Dell en Lenovo staan ook achter het besluit. AMD en Intel zijn van wezenlijk belang, omdat ze samen verantwoordelijk zijn voor het gros van de grafische adapters.
AMD en Intel willen beide de lvds-standaard, veelal gebruikt voor laptops, in 2013 uitfaseren. In hetzelfde jaar wil AMD beginnen met het uitfaseren van vga-ondersteuning, om het project te voltooien in 2015, wanneer ook Intel zijn producten niet langer van vga-ondersteuning zal voorzien. Intel en AMD hopen hiermee het gebruik van displayport, maar ook hdmi te stimuleren.
Laptops zouden dunner kunnen worden door niet langer van lvds gebruik te maken, terwijl hdmi en displayport ook minder energie verbruiken en hogere resoluties ondersteunen. Voor de vele schermen die nog enkel een vga-ingang hebben, biedt displayport de mogelijkheid om een relatief goedkope adapter te gebruiken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.