Nieuws

Politie arresteert 16-jarige jongen voor ddos-aanval op MasterCard

Gepost op 09 december 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In Den Haag is door de politie een 16-jarige jongen gearresteerd. Hij zou betrokken zijn geweest bij ddos-aanvallen op sites van onder andere MasterCard. De creditcardmaatschappij was woensdag enige tijd onbereikbaar door de aanvallen.


De politie zou bij de verdachte ook beslag hebben gelegd op computers en digitale gegevensdragers. Ook meldt het OM dat de jongen een bekentenis heeft afgelegd. De 16-jarige zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De gearresteerde jongen zou vermoedelijk deel uit maken van een grotere groep. De politie sluit daarom meer arrestaties niet uit.
De website van creditcardmaatschappij MasterCard werd woensdag tien uur platgelegd door een ddos-aanval. Dit zou gebeurd zijn door de groep Anonymous uit onvrede over de blokkade van Wikileaks door onder andere MasterCard. De ddos-aanvallen worden onder het motto Operation Payback via irc geco├â┬Ârdineerd. Later op de dag kreeg ook het MasterCard Securecode-systeem problemen door de aanvallen.
Uit onderzoek van het Team High Tech Crime bleek dat een deel van de aanvallers gebruik maakten van een server die in het EvoSwitch-datacenter in Haarlem was ondergebracht. De server werd woensdagavond offline gehaald. Leaseweb liet donderdag weten dat de server in kwestie door een reseller was verhuurd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.