Nieuws

Microsoft: 1,5 miljoen WP7-toestellen verkocht in zes weken

Gepost op 22 december 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft bekendgemaakt dat telefoonfabrikanten in zes weken tijd in totaal 1,5 miljoen smartphones met Windows Phone 7 hebben verkocht. Daarmee geeft Microsoft gehoor aan de veel gestelde vraag om verkoopcijfers openbaar te maken.


Volgens Microsoft-topman Achim Berg voldoet de verkoop daarmee aan de verwachtingen die zijn bedrijf had gesteld. Verder claimt Berg dat de verkoopcijfers van Windows Phone 7 ongeveer gelijkwaardig zijn aan die van andere mobiele besturingssystemen in de eerste fase na de release. Daarbij worden overigens geen besturingssystemen met name genoemd, waardoor het onduidelijk is waarmee Microsoft zichzelf wil vergelijken.
Verder blijkt dat de softwarewinkel voor Windows Phone 7, de Marketplace, inmiddels 4000 applicaties bevat. Daarmee blijft Microsofts nieuwe mobiele OS nog ver achter bij de concurrentie; de Android Market bevat inmiddels meer dan 100.000 applicaties, terwijl de App Store van Apple zelfs meer dan 300.000 applicaties bevat. Microsoft claimt 18.000 ontwikkelaars te hebben die apps voor Windows Phone 7 ontwikkelen, waardoor het aantal apps in 2011 sterk kan groeien.
Microsoft bevestigt ook dat er updates voor het mobiele OS aankomen. In de komende maanden moeten er verscheidene nieuwe releases van Windows Phone 7 verschijnen. Eerder verschenen er al geruchten dat Microsoft werkt aan updates voor het OS.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.