Nieuws

'Microsoft maakt Windows geschikt voor arm-chips'

Gepost op 22 december 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal op CES een voor arm ontwikkelde versie van Windows 7 aankondigen, meldt Bloomberg. Tot nu toe draaiden Windows-versies altijd op Intels processorinstructieset X86. De arm-versie zou voor tablets bedoeld zijn.


Makers van tablets werken veel met arm-processors, omdat ze zuiniger zouden zijn dan de x86-tegenhangers. Zuinigheid is belangrijk, omdat tablets op accu's werken. De arm-versie is beter aangepast aan draagbare apparaten dan de huidige versie van Windows, tekent financieel persbureau Bloomberg op uit de mond van twee anonieme bronnen. Windows 7 is nu aangepast aan touchscreens door grotere knoppen, maar aan de interface is verder weinig veranderd.
Het zou voor het eerst zijn dat een volledige Windows-versie op arm-processors werkt. Tot nog toe draaide Windows voornamelijk op x86-processors. De mobiele besturingssystemen Windows Mobile en Windows Phone 7 draaien wel op arm-processors.
Er gaan deze weken veel geruchten over aankondigingen op CES. Van Microsoft werd eerder gezegd dat topman Steve Ballmer een tablet met Windows 8 zou tonen. Tweakers.net zal bij de keynote van Ballmer op de CES aanwezig zijn.
Een arm-versie van Windows zou tablets mogelijk maken met processors die ook voor andere tablets worden gebruikt, zoals de Nvidia Tegra2, de Texas Instruments Omap 3- en 4-series, en de Samsung Hummingbird. Nu zijn hardwaremakers die Windows 7-tablets willen produceren voornamelijk aangewezen op Intels Moorestown-platform, dat op Atom-processors is gebaseerd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.