Nieuws

Wekker iPhone faalt in nieuwe jaar

Gepost op 02 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een bug in iOS zorgde ervoor dat gebruikers die een alarm voor 1 of 2 januari instelden, niet werden gewekt. De ingestelde alarmen gingen niet af. Gebruikers die een zichzelf herhalend alarm hadden ingesteld, ondervonden geen problemen.


De problemen werden als eerste gemeld door Engadget. Op Twitter beklagen veel gebruikers zich over de weigerende wekfunctie en ook op Tweakers-forum schrijven enkele gebruikers over de bug, die ervoor zorgde dat een ingestelde wekker niet afging.
Het probleem deed zich alleen voor bij alarmen die specifiek voor 1 of 2 januari waren ingesteld; een zichzelf herhalende wekker ging wel af. De bug doet zich in ieder geval voor in versies 4.02, 4.1 en 4.2.1 van iOS.

Het is niet bekend waardoor de problemen werden veroorzaakt. Op 3 januari zou de wekfunctie weer werken als vanouds. De falende wekfunctie doet denken aan een gelijksoortig probleem in november, bij de overgang van de zomertijd naar de wintertijd. Toen weigerden juist de zichzelf herhalende wekkers dienst.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.