Nieuws

CES: LG toont eerste draadloze telefoonladers met Qi-standaard

Gepost op 08 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
LG heeft op de CES twee laders getoond die werken met Qi, de nieuwe standaard voor draadloos laden. Een van de laders is bedoeld voor een Amerikaans toestel, de andere kan twee telefoons laden en wordt nog niet op de markt gebracht.


De laders werken met Qi, de standaard voor draadloos laden die op iniatief van Philips is ontwikkeld. Veel techbedrijven, waaronder alle grote smartphonefabrikanten met uitzondering van Apple, hebben zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium, het samenwerkingsverband van bedrijven dat met Qi bezig is.

De bedoeling is dat over enkele jaren veel draagbare apparaten met alle Qi-laders opgeladen kunnen worden. Daaronder vallen onder meer smartphones en camera's. Dat zou het gemak voor consumenten moeten vergroten en bedrade laders minder nodig maken.

LG presenteerde een draadloze lader voor zijn eerste lte-toestel Revolution. De Android-smartphone komt niet naar Nederland, want hij is gemaakt voor de Amerikaanse provider Verizon Wireless. Op een hoekje van de stand was echter ook een tweede lader te zien, die twee toestellen tegelijk kan opladen. De demonstratie werd gegeven met aangepaste versies van een Koreaans Android-toestel van LG, de Optimus Q. De achterkant was gemod om de stroom draadloos te kunnen ontvangen en er was een applicatie opgezet die de ontvangst van stroom weergaf.

Qi werkt net als veel andere methodes via inductie: over een korte afstand wordt de stroom overgebracht. De techniek bestaat al veel langer, maar het is voor het eerst dat elektronicamakers een standaard voor deze toepassing hebben afgesproken.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.