Nieuws

SP1 voor Windows 7 lekt uit

Gepost op 15 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft brengt nog dit kwartaal de rtm-versie uit van Service Pack 1 voor Windows 7. Dat wijst erop dat SP1 bijna klaar is voor een release. Een Russische site heeft inmiddels naar eigen zeggen de installatiebestanden online gezet.


De Russische tak van Microsoft beweerde in een blogpost dat fabrikanten en oem's inmiddels SP1 hebben gekregen, maar het Redmondse softwarebedrijf heeft dat inmiddels gecorrigeerd. Wel zou de release van de rtm-versie niet lang meer op zich laten wachten.

Dat wijst erop dat SP1 binnen niet al te lange tijd uitgebracht zal gaan worden. SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 bevat alle fixes die Microsoft tot nu toe heeft aanbracht in beide besturingssystemen. Voor desktopgebruikers zijn er geen vernieuwingen, maar wel wordt RemoteFX toegevoegd. Daardoor kunnen remote desktop-gebruikers nu ook 3d-effecten bekijken. Op thin clients was de Aero-interface tot nog toe niet mogelijk, maar de doorzichtige vensters kunnen met SP1 wel daarop gezien worden.

Microsoft beweerde tot nog toe dat SP1 in het eerste halfjaar van 2011 te downloaden zou zijn. Het is nog altijd onduidelijk wanneer SP1 ter download wordt aangeboden. Inmiddels gaan er al weer volop geruchten over de opvolger van Windows 7; die heeft in elk geval ondersteuning voor ARM-processors, zo toonde topman Steve Ballmer tijdens zijn keynote op elektronicabeurs CES.

Hier een Russische site, WZor, welke claimt de beschikking te hebben over de installatiebestanden van SP1 van Windows 7. Volgens veel tweakers gaat het om de echte rtm-builds.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.