Nieuws

'Windows 8 verschijnt in januari 2013'

Gepost op 26 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Russische bron Wzor maakt uit informatie van Microsoft op, dat de softwaregigant Windows 8 op 7 januari 2013 wil uitbrengen. Microsoft zou vanaf maart dit jaar willen beginnen aan de laatste milestone-versie van het OS.


Wzor, een bron die vaker Microsoft-materiaal vroegtijdig in handen kreeg, stelt dat hij uit diverse documenten en interne roadmaps die hij in handen kreeg, kan opmaken dat de Windows-ontwikkelaars in maart aan de M3-versie gaan beginnen. Dit zou de laatste milestone zijn. De M3-versie zou gevolgd moeten worden door twee bètaversies. Beide bèta's zouden publiekelijk beschikbaar moeten komen. Na de twee testversies van Windows 8 zou Microsoft een release candidate uit willen brengen, circa drie maanden later gevolgd door de rtm-versie.

Microsoft zou volgens Wzor uiteindelijk op 7 januari 2013 de retailversie van het nieuwe Windows-besturingssysteem willen uitbrengen. Wzor stelt ook dat Microsoft momenteel al werkt aan Service Pack 2 voor Windows 7 en Server 2008. Dit pakket zou medio volgend jaar moeten verschijnen. SP1 voor beide OS'en moet nog dit kwartaal uitkomen, maar is al uitgelekt.

Of Microsoft het tijdschema hanteert zoals Wzor beweert, is nog niet duidelijk; het bedrijf wil geen commentaar geven op de berichten. In oktober 2010 liet een medewerker van Microsoft Nederland in een posting zich ontvallen dat het bedrijf al werkte aan Windows 8, maar dat het zeker nog twee jaar zou gaan duren voordat het besturingssysteem marktrijp zou zijn. De inschatting van voormalig Microsoft-ontwikkelaar Chris Green uit januari 2010, dat Windows 8 medio 2011 gaat verschijnen, is zeer onwaarschijnlijk.

Wat al wel duidelijk is, is dat Windows 8 zich zal richten op vier platformen: desktops, all-in-ones, laptops en tablets. Microsoft zou er naar streven om het OS aanzienlijk sneller op te laten starten dan voorgaande Windows-versies, zowel bij cold boots als uit standby-modus. Verder zou Windows 8 een beter energiebeheer hebben, gezichtsherkenning voor onder andere webcams ingebouwd krijgen en ondersteuning voor usb 3.0 en bluetooth 3.0 gaan bieden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.