Nieuws

Sony kondigt PSP2 aan

Gepost op 27 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Zoals verwacht heeft Sony tijdens een persevenement in Tokio de PSP2 aangekondigd. De handheld gaat voorlopig door het leven onder de werktitel Next Generation Portable. De NGP verschijnt eerst in Japan, aan het einde van het jaar.


Het bestaan van de nieuwe handheld van Sony was een slecht bewaard geheim en uit de presentatie die Sony in Tokio hield, bleek dat veel van de geruchten die vooraf uitlekten, blijken te kloppen. Zo heeft de nieuwe PlayStation Portable, die voorlopig als Next Generation Portable door het leven gaat, een aanraakgevoelig vlak op de rug van de behuizing. Verder was ook al uitgelekt dat de NGP is voorzien van een aanraakgevoelig oled-scherm. Die meet 5 inch in diagonaal en heeft een resolutie van 960 bij 544 pixels. De handheld wordt uitgerust met twee kleine analoge sticks, als vervanging van de enkele analoge knop van de huidige PSP. De handheld kan communiceren via wifi, 3g en Bluetooth, en heeft een camera aan zowel voor- als achterzijde. Verder is dezelfde technologie ingebouwd als in Move, wat wil zeggen dat de NGP een accelerometer en gyroscoop aan boord heeft. Het apparaat wordt aangedreven door een quadcore ARM Cortex-A9-cpu, vergezeld van een SGX543MP4+ van Imagination Technologies als gpu.

Opvallend is dat Sony nog niet besloten heeft op welk formaat de games voor de NGP opgeslagen gaan worden. Het concern heeft echter wel bekendgemaakt dat het wil overstappen op een ander formaat dan de umd die voor de huidige PSP gebruikt wordt. Het concern weet ook nog niet hoeveel ram het in de handheld gaat plaatsen. De NGP kan verder niet alleen games voor de huidige PSP afspelen, voor zover die in downloadbare vorm beschikbaar zijn, maar ook games voor de PSOne.

De NGP krijgt een nieuwe interface, die LiveArena gedoopt is. Vanuit de interface kunnen niet alleen games en media gestart worden, het dient ook als toegang tot social media. Bovendien kunnen games onderbroken worden om naar de LiveArena terug te keren, zonder dat de voortgang verloren gaat. Het concern toonde verder een aantal games die op de NGP speelbaar zullen zijn. Daaronder zijn nieuwe versies van bestaande series als Killzone, LittleBigPlanet, Uncharted en WipeOut. De NGP kan ook games afspelen die beschikbaar zijn in de PlayStation Suite, een nieuwe onlinemarktplaats waar games te downloaden zijn voor Android-telefoons en tablets. De bijbehorende software, die draait op Android 2.3, fungeert tevens als emulator waarmee PlayStation Portable-games zijn af te spelen.

De NGP is vanaf het einde van dit jaar beschikbaar. Het is niet bekend of de handheld dan wereldwijd geïntroduceerd wordt of dat het apparaat eerst alleen in Japan verschijnt. De prijs van het apparaat is ook nog niet bekend.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.