Nieuws

Microsoft introduceert wegwerpaccounts voor Hotmail

Gepost op 04 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft voor Hotmail de mogelijkheid geïntroduceerd om nieuwe accounts of 'aliassen' toe te voegen aan een bestaand e-mailadres. Deze wegwerpaccounts kunnen desgewenst na gebruik weer verwijderd worden.


Gebruikers kunnen nieuwe Hotmail-adressen aanmaken waarvoor geen nieuwe inloggegevens nodig zijn en die voor buitenstaanders niet herleidbaar zijn tot het e-mailadres van de hoofdaccount. De binnenkomende e-mail komt wel in dezelfde inbox terecht. De feature is vooral bedoeld voor websites waarbij voor registratie een e-mailadres noodzakelijk is, maar de gebruiker niet zijn eigen e-mailadres wil opgeven. Ook kan een alias worden gebruikt om bijvoorbeeld privé en werk gescheiden te houden.

Hotmail-gebruikers mogen vijf alternatieve e-mailadressen aan hun account toevoegen. Dit zou binnenkort worden opgehoogd naar vijftien. Als een alias wordt verwijderd kan er weer een nieuwe worden toegevoegd om die plaats in te nemen.

Yahoo biedt al de mogelijkheid aan om wegwerpaccounts te maken, maar hiervoor moet wel worden betaald. Daarnaast zijn er op het internet verschillende zelfstandige diensten die gebruikers in staat stellen om een wegwerpaccount aan te maken, die na een bepaalde tijd automatisch weer wordt verwijderd.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.