Nieuws

Googles prijsvergelijker is klaar voor Nederlandse webwinkels

Gepost op 08 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Om Googles eigen prijsvergelijker, Google Shopping, van producten te voorzien, kunnen Nederlandse webshops hun producten nu registreren via Google Merchant Center, in voorbereiding op de introductie van Google Shopping 'later dit jaar'.


Google kondigt op zijn eigen blog de introductie van de dienst voor Spanje, Italië en Nederland aan.

Google Shopping is gratis voor ondernemers en producten zullen te vinden zijn via Googles zoekmachine. Webwinkels moeten een feed met hun assortiment doorgeven aan het Google Merchant Center, dat de koppeling met de Shopping-dienst verzorgt. Google indexeert dan de database en neemt de gegevens mee in zijn zoekresultaten. Zodra Google Shopping van start gaat, kunnen Google-gebruikers dan bij zoekacties zien welke winkels een bepaald product aanbieden en wat de laagste prijs is. Afrekenen via Google Checkout is mogelijk als de webshop dat ondersteunt. Het plaatsen van userreviews en filteren op zaken als merknaam zullen ook tot de mogelijkheden behoren.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft Google Shopping een andere naam: Google Product Search. In die, en enkele andere landen is de bèta voor Google-gebruikers al in volle gang. Directe concurrenten van Google Shopping in Nederland zijn bijvoorbeeld Kieskeurig, Kelkoo, Vergelijk.nl, Beslist.nl en ook de Pricewatch van Tweakers.net. Zij krijgen er door de gratis dienst van Google waarschijnlijk een geduchte concurrent bij.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.