Nieuws

Wachtwoorden iPhone in enkele minuten achterhaald

Gepost op 10 februari 2011 door Webmaster. Bron: Nu.nl.
iPhones en iPads kunnen in zes minuten gekraakt worden. Vervolgens is het mogelijk wachtwoorden van het toestel uitlezen zonder de toegangscode te gebruiken.


Dat stellen onderzoekers van het Duitse Fraunhofer Instituut.
Voor de hack is het wel noodzakelijk de telefoon fysiek in het bezit te hebben. De aanval is gericht op Keychain, het wachtwoordsysteem van Apple.De onderzoekers maakten bij het hacken gebruik van een bestaande exploit die hackers toegang verleend tot grote delen van het besturingssysteem van Apple.

In een video tonen de onderzoekers dat de telefoon in zes minuten gekraakt is en de wachtwoorden zijn uitgelezen naar een computer. Het gaat bijvoorbeeld om wachtwoorden van Gmail, Microsoft Exchange en wifi-wachtwoorden.
De onderzoekers leggen in een paper (pdf) gedetailleerd uit welke mogelijkheden zij ontdekt hebben en waar de problemen in het systeem zitten.Voor zakelijke gebruikers is deze uitkomst bijzonder ongunstig. Bedrijfsgegevens kunnen bij diefstal hierdoor snel op straat liggen. BlackBerry's hebben een betere, steverige beveiliging waardoor cracks zoals deze niet voor kan komen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.