Nieuws

Microsoft: Windows 7 SP1 komt op 22 februari

Gepost op 10 februari 2011 door Webmaster.
Microsoft brengt Service Pack 1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 op 22 februari uit, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Vanaf 16 februari kunnen MSDN- en TechNet-gebruikers de rtm-release van het pakket al downloaden.


"Vandaag brengen we de final release van Windows 7 en Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 naar onze oem-partners", meldt Brandon LeBlanc op het Windows Team-blog. Op 16 februari wordt het pakket vervolgens via MSDN en TechNet vrijgegeven, en ook volume license-bezitters kunnen vanaf die datum over SP1 beschikken. De uitrol via het Microsoft Download Center en Windows Update volgt op 22 februari.

Microsoft bracht de release candidate van SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 al eind oktober vorig jaar uit. Zoals bekend zal de bundeling updates weinig nieuwe features toevoegen en vooral bestaan uit bug-fixes en beveiligingsupdates die Microsoft al eerder via Windows Update heeft verspreid.

Wel zal SP1 Remote FX toevoegen, dat in combinatie met Windows Server 2008 R2 de mogelijkheid biedt om remote desktop-werkomgevingen in 3d te gebruiken, doordat het besturingssysteem gebruik kan maken van de gpu. Verder krijgt het Server-OS Dynamic Memory, dat een aantal mogelijkheden biedt om het geheugengebruik voor virtualisatietoepassingen te regelen.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.