Nieuws

Nokia gaat Windows Phone 7-toestellen maken

Gepost op 11 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nokia gaat smartphones maken met Windows Phone 7 als OS, zo heeft de fabrikant vrijdag aangekondigd. Daarvoor wordt een samenwerking met Microsoft aangegaan. Ovi Maps-navigatie wordt onderdeel van Windows Phone 7.


Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste Nokia-smartphones met Windows Phone 7 op de markt komen. Het is de bedoeling dat Nokia diverse diensten voor Windows Phone 7 gaat ontwikkelen. Zo komt Ovi Maps naar het Microsoft-OS en zal Nokia 'innoveren op het gebied van foto en video'.

Daarnaast gaat Microsoft gebruikmaken van de deals met providers om apps en games af te rekenen via de telefoonrekening. Voor deze 'operator billing' heeft Nokia veel deals, waaronder met alle grote providers in Nederland en België.

Windows Phone wordt het primaire smartphoneplatform van Nokia, aldus de twee bedrijven in verschillende persberichten. Daarnaast blijft ook Symbian in gebruik en komt later dit jaar zoals gepland de eerste hardware met MeeGo uit. Deze OS'en zullen echter een minder grote rol spelen. Daarnaast kondigde Nokia aan dat er diverse wijzigingen plaatsvinden in de bedrijfstop.

De stap komt niet als een verrassing; sinds enige weken waren er aanwijzingen dat Nokia Windows Phone-toestellen zou gaan maken. Stephen Elop, de nieuwe ceo van Nokia, die sinds september aan het werk is, is bovendien oud-topman van Microsoft. Elop zal de plannen toelichten tijdens een speech voor investeerders in Londen.

Het ging in de afgelopen kwartalen niet goed met Nokia. De winst nam af en het rommelde binnen het bedrijf. Bovendien nam het marktaandeel van Nokia in het afgelopen halfjaar sterk af, ondanks de release van een nieuwe generatie Symbian-smartphones zoals de N8 en C7.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.