Nieuws

Ubuntu publiceert lijst met compatibele componenten

Gepost op 11 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ubuntu-ontwikkelaar Canonical heeft een lijst gepubliceerd van hardware die compatibel is met Ubuntu. De lijst moet het eenvoudiger maken om hardware aan te schaffen die samenwerkt met de diverse versies van de Linux-distributie.


Vooral bij draadloze netwerkkaarten en gpu's kan het nog wel eens voorkomen dat een werkende driver voor Linux ontbreekt. Om dat probleem te ondervangen, had Canonical al een catalogus samengesteld met systemen die gegarandeerd met Ubuntu samenwerken. Nu is er een vergelijkbare lijst voor componenten gepubliceerd.

De lijst bevat onder meer usb-controllers, toetsenborden, netwerkkaarten en zelfs floppy-drives. Gebruikers kunnen sorteren op fabrikant of type component. Bij elke component wordt aangegeven voor welke Ubuntu-versies er gegarandeerd drivers beschikbaar zijn. De lijst bevat op dit moment 1300 gecertificeerde documenten, afkomstig van 161 fabrikanten.

Hoewel de lijst alleen informatie geeft over compatibiliteit met Ubuntu, valt te verwachten dat een groot deel van de componenten ook in staat is om samen te werken met andere Linux-distributies. Canonical verwacht dat de lijst van pas komt voor bedrijven en particulieren die zelf hun desktops of servers willen samenstellen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.