Nieuws

Nintendo begint verkoop handheld 3DS in Japan

Gepost op 26 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nintendo is in Japan begonnen met de verkoop van zijn nieuwe handheld 3DS. De handheld met autostereoscopisch 3d-scherm komt volgende maand te koop in Europa. De lanceerdag verliep rustig, aldus een ooggetuige.


Er waren weliswaar rijen voor grote winkels in Tokyo, maar tien minuten na het openen van de winkel waren die weg, aldus een ooggetuigeverslag van Destructoid. Winkeliers hadden duidelijk gemaakt dat ze alleen voorraad zouden krijgen om mensen die vroeg hadden voorbesteld een 3DS te leveren, waardoor anderen niet eens de moeite zouden hebben genomen bij de winkels te kijken.

Japan is het eerste land waar de 3DS uitkomt. De handheld komt volgende maand in Europa en wordt vervolgens gelanceerd in de Verenigde Staten. De 3DS is de eerste gamehandheld met een autostereoscopisch 3d-scherm. Voor het zien van 3d-content is daardoor geen brilletje vereist, maar de gebruiker moet wel onder juiste hoek naar het scherm kijken.

De 3DS gaat in Europa volgens de nu bekende prijzen rond 250 euro kosten. Er komen bij de launch 13 games uit voor de handheld, waaronder drie van Nintendo zelf. Daarnaast komt later dit jaar een 3DS-versie uit van de populaire smartphonegame Angry Birds.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.