Nieuws

Rabobank wil nog dit jaar mobiele versie iDeal

Gepost op 02 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Rabobank wil nog in 2011 een mobiele versie van het iDeal-betaalsysteem in gebruik nemen. In april wil de bank beginnen met een proef onder honderd personen. Andere banken hebben zich vooralsnog niet bij het initiatief aangesloten.


De Rabobank heeft de plannen dinsdag bij monde van business development manager Gertjan Rösken bekendgemaakt op een congres over online betalen in Houten. Tot nu toe is de Rabobank de enige partij, maar er zouden wel gesprekken met andere banken plaatsvinden. Daar wil de bank echter niet op wachten, zegt Rösken. "De Rabobank is momenteel ook de enige bank met mobiele iPhone- en Android-apps waarmee een klant transacties kan doen", laat hij weten. Voor de test die in april moet plaatsvinden, wordt de iPhone-app gebruikt.

De betaling wordt volgens Rösken geïnitieerd via de browser of een app. Daarna gaat een gebruiker naar een iDeal-omgeving. "We weten nog niet of de gebruiker het prettig vindt. Daar is deze test voor. Als het goed bevalt, is een uiteindelijke versie niet ver weg." Volgens Rösken is er vooral behoefte aan een mobiele versie van iDeal onder zakelijke klanten, maar consumenten zouden er ook steeds vaker om vragen.

Eerder deze maand maakte iDeal bekend dat er nog dit jaar een Europese standaard voor online betalen moet komen. Hiervoor werkt het Nederlandse bedrijf samen met het Duitse giropay en het Oostenrijkse EPS. Vanaf juli 2011 zouden de bedrijven op een gestandaardiseerde manier moeten kunnen samenwerken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.