Nieuws

Microsoft begint ontmoedigingscampagne IE6

Gepost op 05 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft een website in het leven geroepen om het gebruik van Internet Explorer 6 te ontmoedigen. De bijna tien jaar oude browser kampt met beveiligingsproblemen en was lang de nachtmerrie van iedere webontwikkelaar.


De campagne van Microsoft is bedoeld om het gebruik van Internet Explorer 6 verder terug te brengen. Op de website, de 'IE6 Countdown', wordt geschat hoeveel de IE6 wereldwijd nog wordt gebruikt. In Nederland heeft de stokoude browserversie nog een marktaandeel van 2,6 procent, claimt Microsoft, maar in bijvoorbeeld China is dat al 34,5 procent.

De website is hoofdzakelijk opgezet om gebruikers ertoe aan te zetten om te upgraden naar een nieuwe versie van Internet Explorer. IE6 was lange tijd de grote vijand van iedere webontwikkelaar, doordat de browser zich niet aan de webstandaarden hield en een fors aantal bugs bevatte.

De oude browserversie wordt soms nog gebruikt in zakelijke omgevingen. Dat terwijl de versie niet bepaald bekendstaat om zijn goede beveiliging of privacybescherming. Sommige bedrijven gebruiken echter webapplicaties die niet zijn aangepast voor moderne browsers, waardoor ze zich gedwongen zien om IE6 te blijven gebruiken.

Internet Explorer 6 kwam in augustus 2001 uit; destijds had de software een monopolie op de browsermarkt. Microsoft slaagde er echter niet in om de browser bij de tijd te houden, waardoor het gebruik van de browser fors is teruggedrongen. Volgens NetMarketshare had Internet Explorer in februari een marktaandeel van 56 procent.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.