Nieuws

KPN en Vodafone twijfelen aan noodzaak kostenstijging mobiel internet

Gepost op 06 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Er lijkt een nieuwe marketingstrijd te ontstaan tussen KPN, Vodafone en T-Mobile. Nadat T-Mobile eerder waarschuwde dat de tarieven omhoog zullen moeten, herhalen KPN en Vodafone hun standpunt dat de kosten niet hoeven te stijgen.


Het huidige model van onbeperkt internet op smartphones voor een tientje per maand staat onder zware druk, zei T-Mobile-directeur Bart Weijermars eind februari in een interview met het FD. Dat komt volgens de directeur omdat er grote investeringen nodig zijn in het netwerk. Deze investeringen in het netwerk en regelgeving van de overheid maken volgens hem prijsstijgingen onvermijdelijk.

De uitspraken van Weijermars lijken de opmaat te zijn naar nieuwe abonnementsvormen voor mobiel internet bij T-Mobile. Vaak bereiden topmensen klanten voor op prijsstijgingen door het doen van dergelijke uitspraken. Het is onduidelijk hoe de nieuwe abonnementsvormen van T-Mobile eruit gaan zien. Ook is het onbekend of de provider vasthoudt aan onbeperkt internet of dat het net als KPN en Vodafone limieten gaat instellen.

Zowel KPN als Vodafone willen dat grootverbruikers van mobiel internet meer gaan betalen, bijvoorbeeld door nieuwe abonnementsvormen en harde datalimieten. Deze week kondigde KPN aan dat zijn Personal Sim-abonnementen een datalimiet krijgen in plaats van een fair use policy.

De meeste KPN-abonnementen krijgen een datalimiet van 1000MB, wat volgens KPN genoeg is voor 95 procent van zijn gebruikers. "Het is niet meer eerlijk om aan iedereen hetzelfde bedrag te vragen voor onbeperkt internet. Het zal in de toekomst meer aan de hand van verbruik gaan", zegt KPN in een reactie tegen Nu.nl. "Nu compenseert de gemiddelde gebruiker de extreme gebruiker en wordt de extreme gebruiker boos als de snelheid omlaag gaat omdat ze te veel gebruiken."

KPN stelt dat mensen moeten betalen voor wat ze gebruiken, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om uit verschillende bundels te kiezen. De telco krijgt hierin bijval van Vodafone. "Internet wordt steeds meer de kern van het abonnement, maar mensen hebben verschillende behoeftes."
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.