Nieuws

Microsoft-topman: 'mobiele apparaten belangrijk voor ontwikkeling Windows'

Gepost op 13 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Volgens Microsoft-ceo Steve Ballmer gaan mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, de ontwikkeling van het Windows-besturingssysteem in de komende jaren sterk beïnvloeden. Windows zal er daardoor geheel anders uit gaan zien.


Volgens Ballmer, die zijn uitspraken deed tijdens een presentatie in Houston, gaan smartphones en tablets er voor zorgen dat bij 90 procent van de desktopgebruikers het gebruikte besturingssysteem er over vijf jaar geheel anders uitziet. Ballmer liet weten dat de applicaties die tegen die tijd op Windows draaien anders zullen zijn, maar gaf verder niet aan hoe hij dit voor zich ziet. Wel blijkt uit de uitspraken dat de tablet- en smartphone-markt belangrijk is voor Microsoft.

Het was al bekend dat Microsoft zich met zijn Windows-besturingssysteem meer op mobiele apparaten wil gaan richten: van Windows 8 wordt verwacht dat het elementen bevat van het mobiele OS Windows Phone 7. Versie 8 van Windows moet onder andere geschikt zijn voor gebruik op tablets. Verder is er over Windows 8 nog niet veel bekend, behalve dat Microsoft werkt aan het verbeteren van de opstarttijd van het OS.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.