Nieuws

Android-versie van 'gratis bellen'-app Viber komt uit

Gepost op 21 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Viber, een WhatsApp-achtige applicatie om gratis te bellen met telefooncontacten, heeft een Android-versie uitgebracht. De app kwam vorig jaar uit voor iOS en werd snel populair. Viber is gratis en haalt zijn inkomsten uit advertenties.


Viber staat vanaf nu in de Android Market, terwijl de versie voor iOS al vorig jaar uitkwam. Viber scant in de contactenlijst van de smartphone naar andere gebruikers van de app en geeft die weer. Vervolgens kan gratis met die contacten gebeld worden. De app werkt via voip en is gratis; het bedrijf verdient geld door advertenties. Aan de hand van geüploade privé-gegevens van klanten worden die advertenties afgestemd op de gebruiker.

De release van een Android-versie is voor een app als Viber een belangrijke mijlpaal. Omdat Viber met bestaande contacten werkt, zullen huidige gebruikers de app vaker gebruiken naarmate meer mensen de app hebben geïnstalleerd. Viber is niet de eerste met een dergelijke app op Android: Scydo kwam dit voorjaar al met een Android-versie.

Omdat Viber via voip werkt, is het niet voor iedereen aan te raden een dergelijke dienst over 3g te gebruiken. Veel nieuwe abonnementen hebben bovendien een harde datalimiet. Bij veel nieuwe abonnementen van KPN, die dinsdag zijn aangekondigd en per 5 september worden verkocht, is de uploadsnelheid 100kbps. Dat is nauwelijks genoeg om te kunnen voipen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.