Nieuws

Vier Nederlanders aangehouden in Anonymous-zaak

Gepost op 21 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Nederlandse politie heeft vier Nederlanders opgepakt die van cybercrime worden verdacht. Mogelijk gaat het om leden van Anonymous. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werden ook aanhoudingen verricht.


Het is onduidelijk waar de vier opgepakte Nederlanders precies van worden verdacht. Het Amerikaanse ministerie van justitie meldt hun arrestatie, maar geeft enkel aan dat de vier op verdenking van cybercrime zijn opgepakt. Op hetzelfde moment werden in de Verenigde Staten echter veertien mensen gearresteerd die als onderdeel van Anonymous ddos-aanvallen op PayPal zouden hebben uitgevoerd. Het is daarom mogelijk dat de vier Nederlanders van hetzelfde of een vergelijkbaar misdrijf worden verdacht.

Het is op dit moment nog onbekend of de vier aanhoudingen in Nederland op initiatief van de Verenigde Staten zijn verricht of dat dat in het kader van een eigen onderzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie is gebeurd; zowel het Ministerie van Justitie als het OM waren woensdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Duidelijk is wel dat de veertien PayPal-ddos'ers worden verdacht van samenzwering en het opzettelijk toebrengen van schade aan beveiligde systemen. PayPal kreeg in december te kampen met ddos-aanvallen, nadat het bedrijf had besloten om geen betalingen meer voor WikiLeaks te verrichten.

De aanhoudingen in de VS komen niet onverwacht; dinsdag werd al gemeld dat de FBI huizen doorzocht van vermeende Anonymous-leden. In december pakte de Nederlandse politie al een 16-jarige jongen op die werd verdacht van ddos-aanvallen op onder andere de servers van MasterCard, eveneens als onderdeel van Anonymous.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.