Nieuws

Acceptgiro nog altijd vaker gebruikt dan iDeal

Gepost op 21 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ondanks een groei van veertig procent ten opzichte van vorig jaar wordt iDeal nog altijd minder gebruikt dan acceptgiro en Chipknip. Inmiddels worden er per maand acht miljoen betalingen verricht via het Nederlandse onlinebetaalsysteem.


Het gebruik van iDeal groeit al sinds het begin gestaag en in juni werd de grens van acht miljoen transacties voor het eerst overschreden, blijkt uit cijfers van Currence. Het aantal transacties per maand is sinds twee jaar ongeveer verdubbeld. In juni 2009 werden nog 3,7 miljoen transacties verricht. Het betaalsysteem iDeal is een initiatief van de Nederlandse banken.

Het systeem ging in 2005 van start en wordt inmiddels gebruikt bij 56 procent van de betalingen bij webshops. Ongeveer 90 procent van de webwinkels biedt iDeal aan als betaalmiddel. Het onlinebetaalsysteem wordt nog altijd veel minder gebruikt dan de Chipknip. Met die Chipknip, vooral in gebruik bij parkeerautomaten en kantines van bedrijven en scholen, worden veertien miljoen transacties per maand verricht. Ook de acceptgiro wordt nog altijd meer gebruikt: 11,5 miljoen keer per maand.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.