Nieuws

Windows Phone Mango is klaar

Gepost op 27 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft Windows Phone Mango de rtm-status gegeven. Daarmee is Mango klaar om door fabrikanten te worden toegepast. Inmiddels heeft Fujitsu voor de Japanse markt de eerste Windows Phone Mango-smartphone aangekondigd.


Nu de rtm-status is bereikt, is het werken aan de nieuwe features van Windows Phone Mango gedaan, schrijft Microsoft. Mango, dat vermoedelijk versienummer 7.5 meekrijgt, moet dit najaar verschijnen als grote update voor huidige Windows Phone-modellen. Ook worden nieuwe smartphones uitgerust met het OS. Van HTC, LG, Samsung, ZTE, Fujitsu en Nokia is bekend dat zij nog dit jaar met nieuwe WP-toestellen op de markt komen.

Fujitsu heeft inmiddels voor de Japanse markt zijn eerste Mango-telefoon aangekondigd. De IS12T is waterdicht, iets dat gegarandeerd moet worden middels een IPX-5-certificaat. De Fujitsu-telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon MSM8655, die met de Adreno 205 een snellere gpu aan boord heeft dan de huidige Windows Phone-modellen. De IS12T, die onder meer in roze en geel verschijnt, heeft een 3,7"-scherm met een resolutie van 800x480 pixels. Die resolutie is ook onder Mango de maximale resolutie van Windows Phones.

De IS12T heeft 32GB aan opslaggeheugen aan boord en zou in of na september op de markt komen. Dan worden ook de nieuwe toestellen van onder meer HTC, LG en Samsung verwacht. Nokia komt vermoedelijk eind oktober met zijn Windows Phone-toestellen op de markt: de fabrikant houdt eind oktober zijn conferentie Nokia World, een eigen evenement waar altijd grote aankondigingen worden gedaan.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.