Nieuws

'Nederland relatief duur met nieuwe abonnementen mobiel internet'

Gepost op 27 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nederlanders zijn relatief duur uit met de nieuwe abonnementen voor mobiel internet van KPN en Vodafone. Dat claimt NOS. Volgens de omroep zijn abo's waarbij je veel data mag gebruiken in andere Europese landen veel goedkoper.


In zeven andere Europese landen ben je voor abonnementen met evenveel of meer data tientjes minder kwijt, zegt NOS op 3. NOS bekeek abonnementen in onder meer Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië, landen die wat betreft ontwikkeling op smartphonegebied vergelijkbaar zijn met Nederland. Wel maken Nederlanders meer gebruik van apps, iets dat volgens providers leidt tot minder gebruik van belminuten en sms.

Curieus is dat je bij zusterbedrijven van KPN en Vodafone in diverse landen veel goedkoper uit bent. Bij KPN-dochter Base in Duitsland kun je voor 20 euro per maand 5GB aan dataverkeer verstoken. Bij Vodafone in Hongarije kost een abonnement met duizend belminuten en 2GB aan data 75 euro.

Ook andere providers zijn goedkoper. Zo kun je bij de Britse provider Three een abonnement krijgen met onbeperkte data en 2000 belminuten voor 30 euro per maand. In België timmert Mobile Vikings aan de weg: bij 15 euro beltegoed krijg je 2000 sms'jes en 2GB aan data. Wel is dit tegoed telkens maar één maand geldig en is de helft van het aantal sms'jes alleen te gebruiker voor berichten naar andere klanten van de provider.

Volgens NOS is het niet onmogelijk dat providers in andere landen de Nederlandse trend gaan volgen en prijzen omhoog gooien. Afgelopen jaren staat het verdienmodel van onbeperkt mobiel internet in veel landen onder druk: onder meer providers in de Verenigde Staten besloten al van dit model af te stappen. NOS op 3 noemt overigens geen alternatieven in Nederland voor de nieuwe abonnementen van KPN en Vodafone. Naast de derde grote provider T-Mobile zijn er nog tientallen virtuele providers, waarvan enkele van de providers zelf: zo biedt MTV Mobile nog onbeperkt mobiel internet aan volgens de eigen prijslijst.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.