Nieuws

'Mobiel internetbankieren is mijnenveld'

Gepost op 30 juli 2011 door Webmaster. Bron: Security.nl.
De mobiele telefoon is nog niet geschikt om mee te internetbankieren, ook al bieden banken dit wel aan. Dit zegt Alex Fidgen van MWR InfoSecurity. "De mobiele telefoonindustrie is er niet klaar voor, zeker als het om financiële transacties gaat."


Volgens Fidgen ligt de fout bij de fabrikanten, die in een race om nieuwe telefoons en features uit te brengen, veiligheid laag op de agenda hebben gezet. Hij krijgt bijval van Mickey Boodaei van beveiligingsbedrijf Trusteer. Hij noemt Google Android zelfs "een hemel voor fraudeurs". De mobiele telefoons zouden op allerlei manieren zijn te infecteren, en dan met name Google's mobiele besturingssysteem. "Vergeleken met Apple's App Store, is de Android Marktplaats het Wilde Westen. Je kunt niet altijd de applicaties vertrouwen die je ervan downloadt."

Mijnenveld
Het aantal aanvallen op mobiele apparaten valt nog mee, maar dat komt omdat smartphones nog vrij nieuw zijn. "We wandelen een mijnenveld binnen", aldus Fidgen, die al een aantal maanden voor de risico's van mobiel internetbankieren waarschuwt. "Maar niemand luistert er."

Volgens Boodaei kan binnen een tot twee jaar meer dan vijf procent van alle Android smartphones en iPads/iPhones met mobiele malware geïnfecteerd zijn. Het gaat dan vooral om aanvallen via zero-day exploits, waar ook niet gejailbreakte toestellen kwetsbaar voor zijn. Toch stellen beide experts dat het jailbreaken van de smartphone de gebruiker aan meer risico's blootstelt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.