Nieuws

FBI 'onthoofdt' LulzSec met arrestatie kopstukken

Gepost op 07 maart 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De politie heeft drie personen gearresteerd die tot de top van hackersgroepering LulzSec zouden behoren. Een van de kopstukken van LulzSec, bekend onder de naam Sabu, zou na een eerdere arrestatie door de FBI als informant zijn ingezet.


De politie heeft drie personen gearresteerd die tot de top van hackersgroepering LulzSec zouden behoren. Een van de kopstukken van LulzSec, bekend onder de naam Sabu, zou na een eerdere arrestatie door de FBI als informant zijn ingezet.

Dinsdagochtend zijn in een geco├â┬Ârdineerde politieactie drie vermeende LulzSec-leden opgepakt, zo meldt Foxnews. Twee andere personen die al eerder werden gearresteerd zijn inmiddels in staat van beschuldiging gesteld. Twee arrestaties zouden zijn verricht in Ierland, evenals twee in het Verenigd Koninkrijk. Ook is een inwoner van de Amerikaanse stad Chicago opgepakt.

De vijf wordt onder andere samenzwering ten laste gelegd in een aanklacht die inmiddels is ingediend bij de federale rechtbank van New York. De opgepakte personen zouden binnen LulzSec de aliassen Kayla, Topiary, Pwnsauce, Palladium en Anarchaos gebruikt hebben. Volgens de opsporingsdiensten is LulzSec nu met de arrestaties van de kopstukken 'onthoofd'.

De FBI zegt de vermeende LulzSec-leden op het spoor te zijn gekomen na de arrestatie in juni van Hector Xavier Monsegur. Deze 28-jarige man, die binnen LulzSec bekend was onder de alias Sabu, zou de leider zijn geweest van de los-vaste hackersgroepering. Na zijn arrestatie zou Monsegur schuld hebben bekend op twaalf aan hackers gerelateerde aanklachten. Vervolgens zou de man hebben besloten om als informant te gaan werken voor de FBI, misschien in een poging om strafvermindering te krijgen.

Een van de opgepakte personen, Anarchaos, wordt behalve voor zijn LulzSec-activiteit ook apart aangeklaagd van het kraken van de Amerikaanse beveiligingsfirma Stratford. WikiLeaks begon eind februari met het publiceren van e-mails van het omstreden inlichtingenbedrijf. Interne mails zouden bij deze hack zijn buitgemaakt.

De los-vaste hackersgroepering LulzSec kwam medio 2011 in het nieuws door een groot aantal websites van bedrijven en overheidsinstellingen te kraken en buitgemaakte informatie op het internet te publiceren. Doelwitten waren onder andere sites van de Amerikaanse overheid, waaronder die van de FBI en de CIA, en van diverse mediabedrijven, waaronder Sony en Fox. Eind juni gooide de hackersgroepering, na het online zetten van een laatste 'dump', de handdoek definitief in de ring.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.