Nieuws

'Windows 8 komt in oktober op de markt'

Gepost op 21 maart 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou naar verluidt in de zomer de laatste aanpassingen aan Windows 8 doen, waarna het nieuwe besturingssysteem rond oktober daadwerkelijk te koop moet zijn. Bronnen die bekend zijn met de plannen melden dit aan Bloomberg.


Windows 8 is de eerste consumentenversie van een Microsoft-besturingssysteem die niet alleen x86-hardware ondersteunt, maar ook op het ARM-platform kan draaien. Microsoft wil Windows op deze wijze een betere uitgangspositie geven op de snelgroeiende tabletmarkt, waar ARM-chips de dienst uitmaken.

Volgens Bloomberg zullen er meteen in de eerste fase na de introductie van Windows 8 ook al Intel- en ARM-apparaten met Windows 8 beschikbaar zijn. Het zou hierbij gaan om maximaal vier ARM-apparaten en ruim veertig Intel-devices. Drie van de ARM-apparaten waarover de bronnen van Bloomberg spreken, zouden tablets zijn.

De beschikbaarheid van Windows 8 is volgens het persbureau essentieel voor de softwaremaker. Als het nieuwe besturingssysteem te laat beschikbaar komt, kan er niet of nauwelijks worden geprofiteerd van de verwachte verkooppiek voor de feestdagen. Woordvoerders van zowel Microsoft als de drie ARM-chipfabrikanten Nvidia, Texas Instruments en Qualcomm wilden het persbureau niet inhoudelijk te woord staan.

Eind februari gaf Microsoft op het Mobile World Congress in Barcelona de Consumer Preview van Windows 8 vrij. Deze Consumer Preview van Windows 8, beschikbaar in het Engels, Chinees, Frans, Duits en Japans, is verkrijgbaar in een 32bit- en 64bit-versie. De iso-images zijn respectievelijk 2,5 en 3,3GB groot en kunnen zowel op een dvd als een usb-drive geplaatst worden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.