Nieuws

Consumentenbond VS: behuizing nieuwe iPad kan 46°C worden

Gepost op 21 maart 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het Amerikaanse Consumer Reports heeft claims onderzocht van gebruikers die stellen dat de nieuwe iPad te warm zou worden. Uit metingen blijkt dat de temperatuur van de iPad-behuizing bij intensief gebruik kan oplopen tot 46°C.


Bij het tegelijkertijd spelen van een grafisch intensieve game en het opladen van de nieuwe iPad werd na 45 minuten met behulp van een infraroodcamera een temperatuur van 46°C gemeten, 7 graden warmer dan op de iPad 2 werd vastgesteld. Wifi was tijdens de metingen ingeschakeld, maar 4g werd niet gebruikt. De consumentenorganisatie kwalificeert de warmte-ontwikkeling als 'erg warm', maar dit zou bij kort gebruik niet als erg hinderlijk worden ervaren.

De meetresultaten van de Amerikaanse variant van de Consumentenbond bevestigen claims van gebruikers over het warmer worden van de nieuwe iPad. Eerder deze week deed Tweakers.net al onderzoek naar de warmteclaims. Daaruit bleek dat de nieuwe tablet bij intensief gebruik al na korte tijd ruim 33 graden wordt: 5 graden warmer dan zijn voorganger. De hotspot, rechtsonder op de achterzijde van de tablet, lijkt identiek aan de metingen van Consumer Reports.

Ook blijkt uit de test dat de oplader van de nieuwe iPad, die vrijdag in Nederland in de verkoop gaat, door het hoge stroomverbruik onvoldoende vermogen heeft om de accu op te laden. De accu loopt in een dergelijk scenario dus langzaam leeg. Voor de metingen gebruikte Consumer Reports het spel Infinity Blade II, dat 45 minuten werd gedraaid bij een kamertemperatuur van 22°C alvorens de temperatuur van de behuizing werd gemeten.

Apple, dat doorgaans niet reageert op berichten in de media, heeft in een reactie laten weten dat de nieuwe iPad niet te warm wordt volgens zijn eigen thermische richtlijnen. "De nieuwe iPad opereert ruim binnen de normale warmte-eisen." Er is een mechanisme ingebouwd dat de iPad automatisch uit kan schakelen als de tablet te warm zou worden.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!