Nieuws

Windows 8 zal in vier verschillende edities uitkomen

Gepost op 19 april 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 vier versies uitbrengen: een reguliere, een Pro-versie voor ervaren users, een speciale ARM-versie voor onder meer tablets en een Enterprise-variant voor zakelijke gebruikers.


Door slechts vier edities uit te brengen zet Microsoft een flinke stap terug ten opzichte van Windows 7, dat in zes varianten te krijgen is. De standaardversie gaat gewoon 'Windows 8' heten en is vergelijkbaar met de Home Premium-versie van Windows 7. Echter, in de standaardversie is het mogelijk om na het installeren nog van taal te wisselen, een feature die bij Windows 7 alleen in de Enterprise- en Ultimate-versies aanwezig is.

Voor de professionelere gebruiker is er Windows 8 Pro. Deze variant voegt ondersteuning toe voor BitLocker, booten vanaf een vhd, client hyper-v, domeinen, bestandssysteemencryptie, group policy en de host-modus van Remote Desktop. Daarnaast zullen gebruikers van Windows 8 Pro een optioneel Media Center-pakket kunnen aanschaffen. De Enterprise-editie borduurt voort op de Pro-versie, maar biedt meer features op het vlak van deployment, beveiliging, virtualisatie en pc-management.

De editie die enkel op de ARM-architectuur zal werken, is Windows RT gedoopt. Deze zal alleen voorgeïnstalleerd op een systeem verkrijgbaar zijn. Windows RT is vooral bedoeld voor gebruik op tablets en notebooks met touchscreens. Met Windows RT levert Microsoft speciale versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote mee waarvan de interface geoptimaliseerd is voor touchscreens.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.