Nieuws

Ikea gaat meubels met geïntegreerde av-elektronica verkopen

Gepost op 19 april 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ikea is van plan om samen met de firma TCL Multimedia een meubellijn uit te brengen waarin tv's en audioapparatuur worden geïntegreerd. De eerste meubels moeten onder de naam Uppleva in juni in een aantal steden verkrijgbaar zijn.


De meubels in de komende Uppleva-lijn gaan onder andere hd-televisies, blu-ray-spelers en audiosystemen bevatten, waarvan een deel draadloos zou werken. In een productvideo wordt onder andere een videomeubel getoond waarin een hdtv met led-backlight is opgenomen. Het toestel zou beschikken over Smart TV-mogelijkheden en biedt onder andere vier hdmi-aansluitingen. Er zou uit diverse schermformaten gekozen kunnen worden.

In het a/v-meubel is ook een blu-ray-speler opgenomen. Verder levert Ikea een draadloze subwoofer mee. Alle componenten zouden via één afstandsbediening aangestuurd kunnen worden. De apparatuur wordt geleverd door de Chinese multinational TCL Multimedia. TCL levert onder andere apparatuur onder de merknamen Thomson en RCA-consumentenelektronica.

Ikea meldt aan The Local dat het de eerste Uppleva-meubels in juni in vijf Europese steden gaat aanbieden: Berlijn, Milaan, Gdansk, Stockholm en Parijs. In de herfst volgt een uitrol naar zeven Europese landen: Zweden, Italië, Frankrijk, Polen, Spanje, Noorwegen en Portugal. In de zomer van 2013 moeten de Uppleva-meubels verkrijgbaar zijn in alle landen waar Ikea actief is.

Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!