Nieuws

Piratenpartij hoeft generieke proxy niet offline te halen

Gepost op 19 april 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Piratenpartij hoeft zijn generieke proxy niet te staken, zoals Stichting Brein had geëist. Ook hoeft de partij links naar andere proxy's niet te verwijderen. Vrijdag dwong de rechtbank nog een The Pirate Bay-'mirror' van de Piratenpartij offline.


Afgelopen vrijdag behaalde Stichting Brein een overwinning op de Piratenpartij: de partij werd gedwongen om een reverse proxy, waarmee The Pirate Bay kon worden bezocht, offline te halen. Later bleek dat Stichting Brein vond dat met die uitspraak in de hand ook de generieke proxy van de Piratenpartij, waarmee elke willekeurige site kan worden bezocht, offline kon worden gehaald.

De Piratenpartij tekende daartegen bezwaar aan bij de rechter, en die is het eens met de piraten. Stichting Brein mag enkel eisen dat de reverse proxy offline wordt gehaald, oordeelt de rechtbank. Ook links naar andere proxy's, die de Piratenpartij in plaats van zijn eigen reverse proxy plaatste, mogen dus gewoon blijven staan.

Volgende week dinsdag wordt de zaak verder behandeld. Dan zal dus blijken of de generieke proxy online mag blijven. Als dat niet zo is, zou dat een vergaande maatregel zijn: het zou betekenen dat proxydiensten offline zouden mogen worden gehaald omdat ze auteursrechtinbreuk mogelijk maken. Daarmee zouden proxy- en vpn-diensten het moeilijk kunnen krijgen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.