Nieuws

Intel en Microsoft willen marktaandeel iPad verlagen tot 50 procent

Gepost op 19 april 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Tegen eind 2012 moeten er 32 verschillende Windows 8-tablets van HP, Dell, Lenovo, Acer, Asus en Toshiba op de markt zijn. Intel en Microsoft zouden een officieus doel hebben om het marktaandeel van de iPad flink terug te dringen.


Apple zou momenteel een marktaandeel van ongeveer 70 procent hebben en Intel en Microsoft zouden zich ten doel hebben gesteld om dit terug te dringen tot 50 procent halverwege 2013, claimt geruchtensite Digitimes te hebben gehoord van zijn bronnen bij Taiwanese elektronicafabrikanten.

Onder andere HP, Dell, Lenovo, Acer, Asus en Toshiba zouden dit met hun Windows 8-tablets voor elkaar moeten krijgen. Vooral de meer high-end tablets, die meer dan 300 dollar kosten, moeten met de iPad concurreren. Lenovo en Acer zouden daarnaast met tablets komen die goedkoper worden dan 300 dollar om met goedkope Android-tablets en modellen van Chinese makelij te concurreren.

Onduidelijk is echter of Digitimes het heeft over goedkope Windows RT-tablets met ARM-chips of over Windows 8-exemplaren op basis van x86-processors. Intel werkt met tien tabletfabrikanten aan systemen, maar de verwachting is dat het niet om budgetmodellen gaat. De chipfabrikant zou vooral hoge verwachtingen hebben van Lenovo, vanwege de sterke positie van dit merk op de groeiende Chinese markt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.