Nieuws

Brein wil verbod op aanzetten tot omzeilen TPB-blokkade

Gepost op 24 april 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Stichting Brein wil dat de rechtbank de Piratenpartij verbiedt om gebruikers 'aan te moedigen' de Pirate Bay-blokkade te omzeilen. De partij noemt dat censuur. Eerder wist Brein een verbod op een Pirate Bay-proxy van de Piratenpartij af te dwingen.


Als het aan Stichting Brein ligt, mag de Piratenpartij geen informatie meer publiceren 'met de kennelijke bedoeling' om gebruikers die The Pirate Bay niet kunnen bezoeken 'aan te zetten tot het omzeilen van zulke blokkades'. Dat schrijft NU.nl op basis van de dagvaarding.

Op dit moment is The Pirate Bay geblokkeerd voor abonnees van Ziggo en Xs4all; als het aan Stichting Brein ligt, komen daar providers als UPC, KPN en Tele2 bij. De organisatie is een kort geding begonnen om dat af te dwingen.

Volgens de Piratenpartij komt de wens van Stichting Brein neer op censuur. Brein wil dat per overtreding 10.000 euro wordt betaald. Tegenover NU.nl zegt Dirk Poot van de Piratenpartij te vrezen voor een schadepost van 10.000 euro per verkiezingsbijeenkomst. Poot noemt het 'aanmoedigingsverbod' van Brein een 'zwaard van Damocles'.

Stichting Brein wil verder dat de Piratenpartij links naar andere proxy's verwijdert en dat het The Pirate Bay in zijn generieke proxy, waarmee elke site kan worden bezocht, blokkeert. Eerder moest de Piratenpartij van de rechter zijn reverse proxy, waarmee enkel The Pirate Bay kan worden bezocht, offline halen, nadat Stichting Brein een ex parte-bevel wist af te dwingen. Bij een dergelijk bevel wordt de tegenpartij niet gehoord.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.