Nieuws

Windows 8 Release Preview krijgt verbeterde multimonitor-support

Gepost op 16 mei 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In de komende Release Preview van Windows 8 heeft Microsoft verbeteringen doorgevoerd voor werken met meer dan één beeldscherm. Zo kunnen Metro-apps nu bijvoorbeeld van het ene scherm naar het andere gesleept worden.


In een bericht op de Windows 8 Blog, dat om onbekende reden na korte tijd weer offline gehaald werd, legt Microsoft uit welke wijzigingen het sinds de release van de Windows 8 Consumer Preview heeft doorgevoerd voor mensen die met verschillende beeldschermen werken.

In voorgaande testversies van Windows 8 werden het Start-menu en de Charms-balk slechts op één beeldscherm weergegeven, dat is in de komende Release Preview aangepast. Zowel het Start-menu als de Charms-balk is nu vanaf elk beeldscherm in een multimonitor-opstelling te gebruiken; om het Start-menu te openen kan een gebruiker op een willekeurige monitor de muis naar de linkeronderhoek bewegen en daar klikken. Om de Charms-balk op te roepen wordt de rechterbovenhoek gebruikt.

Het werken met schermhoeken kan bij een opstelling met verschillende beeldschermen problematisch zijn, omdat de muis al snel doorschiet naar het volgende scherm. Om dat te voorkomen heeft Microsoft in elke schermhoek een soort onzichtbaar muurtje gemaakt van 6 pixels hoog. Zo wordt de muiscursor in de schermhoek 'gevangen' waardoor hij niet doorschiet naar het volgende beeldscherm.

Een andere nieuwe feature die met de Release Preview geïntroduceerd wordt, is de mogelijkheid om openstaande Metro-apps via drag-and-drop tussen de verschillende beeldschermen te verplaatsen. Ook heeft Microsoft wat nieuwe toetscombinaties toegevoegd om dit te bewerkstelligen. De Release Preview van Windows 8 die al deze wijzigingen zal bevatten wordt in de eerste week van juni verwacht.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.