Nieuws

Microsoft toont Surface-tablets van 10,6" met ARM- en Intel-cpu's

Gepost op 19 juni 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de Surface-lijn aangekondigd, een nieuwe serie Windows 8-tablets. De tablets hebben 10,6"-displays, worden leverbaar met een ARM- of Intel Ivy bridge-processor en kunnen ook via een Touch Cover-toetsenbord bediend worden. De tablets zijn positief ontvangen door kritici.


De gedemonstreerde Surface-tablets, die door Microsoft tijdens de presentatie consistent pc's werden genoemd, hebben beide een ClearType-touchscreen met een beeldverhouding van 16:9 en resolutie van 720p of 1080p. De Surface-tablets zijn verpakt in een vapor-deposited magnesiumbehuizing, door Microsoft VaporMG genoemd, en kent afgeronde hoeken. Aan de achterzijde van de Surface is een uitklapbare standaard geïntegreerd, waardoor de tablet eenvoudig recht opgezet kan worden. Ook zou de ingebouwde hd-camera zo makkelijker zijn te benutten.

Plaatje


De tablets zullen leverbaar zijn in twee uitvoeringen: de Surface RT, die zal draaien op Windows RT en voorzien is van een 1,4GHz Nvidia Tegra 3-processor, en de Surface for Windows 8 Pro. Dit laatste model is met name voor de zakelijke markt bedoeld en draait Windows 8 Pro, inclusief Office 15, op een Intel Ivy Bridge-cpu.

De ARM-versie weegt 676 gram, is 9,3mm dun en biedt een 720p-resolutie. Deze uitvoering beschikt over een microsd-kaartlezer, een usb 2.0-ingang en een micro hdmi-aansluiting. Voor de opslag is 32GB of 64GB flashgeheugen beschikbaar. Gebruikers van de ARM-uitvoering blijven in Windows RT binnen de Metro-omgeving. De accucapaciteit zou 31,5Wh bedragen.

De Surface for Windows 8 Pro-uitvoering weegt 903 gram en is voorzien van een Intel 22nm Ivy Bridge-processor en een 1080p-touchscreen. Het apparaat, dat 13,55mm dik is, zal beschikken over 64 of 128GB flashgeheugen, een usb 3.0-aansluiting, een microsdxc-kaartlezer en een mini-displayport-uitgang. Bovendien ondersteunt de Intel-uitvoering van de Surface digital ink-technologie, waarbij de meegeleverde stylus via een magneetje aan de behuizing blijft 'plakken'. Microsoft geeft een accucapaciteit op van 42Wh.Voor het maken van verbinding met internet zijn in beide modellen meerdere mimo-antennes geïntegreerd. Details over de wifi-verbindingstechnologie zijn echter niet vrijgegeven, terwijl het ook nog niet bekend is of de Surface 3g- en 4g-netwerken zal ondersteunen zonder extra dongles.

Microsoft kondigde tevens de Surface Touch Covers aan, een 3mm dun toetsenbordje dat via een magneetje aan de tablet kan worden gekoppeld. Via de Touch Covers kan tekst ingevoerd worden. De Touch Covers zijn leverbaar in vijf kleurstellingen, terwijl liefhebbers van tekstinvoer met fysieke feedback de Type Cover beschikbaar komt. Deze beschikt over een tactile-toetsenbord en biedt tevens een touchpad, maar is met 5mm iets dikker. Beide toetsenbordjes schakelen vanzelf uit als deze weer ingeklapt worden dankzij de aanwezigheid van een accelerometer.

Wanneer de tablets op de markt zullen komen, maakte Microsoft niet bekend. Ook over de prijzen is nog veel onduidelijk, al stelt Microsoft in zijn persbericht dat deze in de buurt zullen liggen van vergelijkbare ARM-tablets of Intel Ultrabook-laptops.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!