Nieuws

'Microsoft Word 2013 kan pdf-bestanden openen en bewerken'

Gepost op 01 juli 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou in de aankomende release van Office 2013 de mogelijkheid aan Word hebben toegevoegd om pdf-bestanden te kunnen lezen en te bewerken. De huidige Office-versies komen niet verder dan het exporteren naar pdf.


De website Liveside zegt uit bronnen vernomen te hebben dat Word 2013, onderdeel van het Office 2013-pakket, pdf-bestanden kan importeren. Pdf's worden door de tekstverwerker geconverteerd naar een Word-document waarna de inhoud bewerkt kan worden. Hoewel de conversieslag van pdf naar een Word-indeling niet altijd vlekkeloos zou verlopen, zouden pdf-bestanden die vooral tekst bevatten goede resultaten opleveren.

Naast de mogelijkheden om pdf-bestanden te kunnen openen en bewerken, zou Microsoft in Office 2013 ook een pdf-viewer willen introduceren. Deze zou tekst automatisch over meerdere kolommen laten vloeien om zo de leesbaarheid op het scherm te verbeteren. Ook zouden bookmarks in de tekst geplaatst kunnen worden.

Tot nu toe waren de mogelijkheden voor Office-gebruikers ten aanzien van pdf-bestanden beperkt: het kantoorpakket kon, al dan niet met een plug-in, weliswaar Office-bestanden exporteren naar een pdf-indeling, maar import was niet mogelijk. Office 2013 lijkt nu af te rekenen met deze beperkingen. Zodra de publieke bèta beschikbaar komt, kan de functionaliteit getest worden; Volgens de laatste geruchten zou Microsoft nog deze week de testversie uit willen brengen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.