Nieuws

Microsoft: nieuwe Office synchroniseert ook met Windows Phone

Gepost op 19 juli 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft enkele details vrijgegeven van Office voor mobiele apparaten. Windows Phone 8 zal een nieuwe versie van Office meekrijgen, waarbij gebruikers op de telefoon kunnen doorgaan waar ze op de desktop gebleven waren.


Via Microsofts webopslagdienst SkyDrive in Windows Phone 8 worden niet alleen documenten gesynchroniseerd, maar de software onthoudt ook waar de gebruiker was gebleven. Office krijgt verder een nieuwe interface in Windows Phone 8, al zijn de details daarvan niet duidelijk. Daarnaast komen er web-apps, die ook op andere mobiele apparaten werken.

Microsoft kondigde enkele features van Windows Phone 8 in juni aan, maar veel andere features zijn nog niet onthuld; dat gebeurt pas als de release dichterbij komt. Volgens geruchten wordt Windows Phone 8 samen met Windows 8 geïntroduceerd, in de laatste week van oktober. Enkele van de nieuwe features zijn ondersteuning voor multicore-processors, 720p-schermen en micro-sdhc-kaarten. Het startscherm is vernieuwd, turn-by-turn-navigatie en Skype zijn ingebouwd, en er komt een ingebouwde mobiele portemonnee die werkt via nfc.

Onder de motorkap zijn de wijzigingen nog groter. In plaats van op de Windows CE-kernel is Windows Phone 8 gebaseerd op de Windows-kernel. Daarnaast deelt het veel andere elementen, zoals de multimedia-engine met Windows 8. Ook komt er ondersteuning voor native code voor apps en DirectX voor games.

Microsoft onthulde maandagavond een nieuwe versie van Office, waarin onder meer een nieuwe interface en nieuwe synchronisatiemogelijkheden te vinden zijn. Ook zijn Yammer en Skype in Office geïntegreerd.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.